2011. július 3., vasárnap

Cigánypecsenye (combból)

Szép egyenletes csontnélküli szeleteket vágunk sertés combból esetleg gerincből.(karaj)
Jól kiklopfoljuk, sóval, borssal és zúzott fokhagymával dörzsöljük be. Lisztet kevés pirospaprikával összekeverünk, és ebbe mártjuk a szeleteket. Forró zsiradékon hirtelen kisütjük, pirosra. Tálalásnál megszórjuk apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával. Sült burgonyával (steak), burgonyapürével és vegyes savanyusággal kínáljuk.
A cigánypecsenyét mindig frissen tálalás előtt süssük!



Steak burgonya:


1 kg krumplit meghámozok, és hasábokra vágom. Egy kis tálba teszek 1 púpos evőkanál mustárt, 1-1 teáskanál apróra vágott kakukkfüvet, rozmaringot (vagy helyette zsályát), petrezselyemzöldet. Hozzáadok 1-2 gerezd aprított fokhagymát, 1 teáskanál sót. Ráöntök 5-6 evőkanál olajat és összekeverem.
A krumplit egy fémtepsibe teszem, a keveréket ráöntöm, és fakanállal addig keverem, amíg egyenletesen bevonja. Akkor 220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és 3/4 óráig sütöm. 1-2 teáskanál pirospaprikát elkeverek ízlés szerint őrölt chilivel, a krumplit egyenletesen megszórom vele. Lapáttal fellazítom a krumplikat, átkeverem a paprikával, óvatosan, hogy ne törjön. A sütőt 250 fokra tekerem, és a krumplit 1/4 óra alatt megpirítom. Steakhez magától értetődően, de grillhúsokhoz, sültekhez is kiváló köret. Mártogatóssal önmagában is finom.



http://kohuthne.gportal.hu/gindex.php?pg=21805341
http://www.wiselady.hu/2010/09/fuszeres-steak-burgonya.html#axzz1R2PtdjMx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése